Skip to content

 TANDBLEKNING 
 MALMÖ 

Hur fungerar tandblekning?


Våra tänder gulnar med tiden, och det är inte så lätt att upptäcka. Missfärgningar beror oftast på vårt dagliga kost- och dryckesintag (exempelvis kaffe, te, vin, tobak, soja, morot etc).

En vanlig behandling för att få tillbaka ett mer naturligt vitt leende är tandblekning. Det finns idag många metoder att bleka tänderna, men alla görs med ett blekmedel som läggs på tänderna.

Det finns olika tandblekningsprodukter, såsom tandkräm, strips och gel som appliceras i individuellt utformade blekskenor. Tänderna blir vitare tack vare att blekmedlet innehåller en kemisk substans (väteperoxid). Den tränger in i tanden och bryter ned missfärgningar.

Individuellt framställd blekskena

Hur länge håller tandblekning?


En behandling brukar generellt hålla upp till två år.

Det finns dock yttre faktorer som kan påverka resultatet negativt, som fortsatt användning av tobak efter behandlingen. Dina kostvanor kan också påverka och åter missfärga tänderna. Självklart spelar även din munhygien en stor roll. 

Efter tandblekning


Det finns inga påvisade hälsorisker om behandlingen görs på rätt sätt och med godkända medel. Ett vanligt förekommande besvär är ilningar i tänderna i samband med behandlingen, det brukar vara övergående i efterhand. Besvären kan lindras med hjälp av tandkräm mot ilningar eller munskölj med fluor.

Någonting som är viktig att tänka på är att försöka undvika färgrik mat de närmaste 2-3 dygnen efter behandlingen. Det är för att tänderna är mer känsliga och mottagliga för missfärgningar. Därefter kan man äta och dricka som vanligt.  

Känsliga tandhalsar kan lindras med hjälp av tandkräm mot ilningar.

Vad kostar tandblekning?


Hos oss gör vi alltid en individuell bedömning, och enligt lag måste du ha fyllt 18 år. Vi har olika behandlingsmetoder på kliniken; blekning (på klinik eller hemmabruk) eller saltblästring (snabbt resultat för enklare missfärgningar, utan att använda blekmedel). Se vår aktuella prislista.

Vilken metod som passar dig bäst beror dels på dina förutsättningar, men också vilket resultat du önskar. Prata gärna med oss så hjälper vi dig att välja den bästa tandblekningen för dig. Det ingår också en fotografering, innan och efter, behandling, för att tillsammans med dig kunna följa upp resultatet.

Vill du veta mer?
Ring oss på 040 23 84 40 eller boka en tid online.