Hoppa till innehåll

 DRA UT EN TAND 
 I MALMÖ 

När behöver man dra ut en tand?


Tandläkarens primära mål är att alltid försöka behålla tänder, men ibland blir en tand så skadad eller infekterad att det inte går att rädda. Då behöver tanden tas bort. Det kan även hända friska tänder, till exempel problematiska visdomständer som växer snett eller inte får plats.

Inflammation i tand och tandkött

Hur går en tandutdragning till?


När beslutet tagits om att en tand behöver dras ut,  undersöker tandläkaren tanden och tar röntgenbilder för att se hur den sitter. 

Behandlingen börjar alltid med lokalbedövning. När tanden och tandköttet är ordentligt bedövat, vickar tandläkaren försiktigt loss tanden och lyfter ut den. Det kan även hända att tanden behöver delas, och det brukar bero på att tanden sitter snett eller har flera tandrötter.
Såret kontrolleras och man får bita på en kompress för att stilla blödningen. 

Gör det ont att dra ut en tand?


Med rätt teknik tillsammans med lokalbedövning kommer behandlingen inte att göra ont. Däremot kan man uppleva obehag i form av tryck när tandläkaren vickar på tanden.

Efter tandutdragning och när bedövningen har släppt kan det vara ömt och lätt svullnad där tanden suttit.. Det är inte heller ovanligt med en lätt blödning, som kommer att gå över inom de närmsta dygnen.egenvård

Efter du har dragit ut en tand


Det är viktigt att låta såret vara i fred de första dygnen. Undvik att dricka eller äta på minst två timmar, och detsamma gäller tobak. Man bör också vänta med att äta tills dess att bedövningen släppt, annars riskerar man att bita sig själv.

Tänk på att undvika mat, exempelvis ris eller frö, som lätt kan fastna i såret. Därför är skonsam och ljummen kost att rekommendera den första tiden efter behandlingen. 

God munhygien är A och O, men man behöver vara försiktig och undvika att borsta direkt där tanden suttit de första dygnen. 

Kostnad för att dra ut en tand?


Hos oss utför vi alltid en delundersökning innan behandling för att kunna ställa rätt diagnos. En tandutdragning kostar från 1495 kronor, men priset kan i många fall vara högre beroende på behandlingens omfattning och vilken tand det avser. 

Vi lämnar vi alltid ett utlåtande och kostnadsförslag innan påbörjad behandling. Har du frågor eller funderingar kring behandlingen är du alltid välkommen att kontakta gärna oss.

Vill du veta mer?
Ring oss på 040 23 84 40 eller boka en tid online.